09 November 2011

tips : ketumbit

.salam.

okayy seperti sye janji kan sye nak share . orang cakap la . kalau kena ketumbit mata . maknanya korang ni da mengendap orang . heee korang ni tak malu sungguh ngendapngendap kan .



petua dia senang je . sementara ketumbit tu kecik lagi . or muda lagi . korang amek bawang putih and sentalkan dekat tempat ketumbit tu . insyaallah ketumbit jadi kecut . takpun korang boleh tuam dengan air panas yang suamsuam supaya kuman tu boleh mati . ada jugak cakap boleh sental dengan kapur .

firstly korang kena check mata ketumbit tuh dekat luar ke dalam mata . if luar korang boleh la cuba petuapetua ni . but if mata ketumbit tu dekat dalam . atas nasihat doktor yang tak tertauliah ni korang better pergi hospital mata . supaya doctor tu boleh buang kan ketumbit tu . ni kira macam operation kecikkecik je la .

ni hanya petua . da sye pernah amalkan . ALHAMDULILLAH . hilang la ketumbit tu . korang boleh cuba


copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

2 comments:

Woofer Storm said...

thank atas petua tu,,hehe boleh amalkan nti^^

si cokolat said...

@Woofer Storm
benda yang baik perlu dikongsi kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...