01 December 2013

yeayyyy october is the holiday

phewwwwww tinggal sebulann . hahahahahahah .. entry yang ni nak cakap pasal holiday . ehem .. kali ni holiday kita agak jauh . dan buah pertama kali kita naik belon -.- .. hahahaha cer teka kita holiday pegi mana .. holiday kali ni we go to SABAHHHHHHH .. yepppiii . actually kita buat surat pelepasan untuk kelas .. konon ada hal .. hahahahaha . tapi sebenarnya berholiday .. holiday kita start 1-5hb oktober hari tu .. sangat best .. tengok life dekat sabah tu macam mana ~

kita tak bagitau pun pakwe kita .. sebab saje je .. 2 - 3  hari sebelum pergi baru bagitahu spesifik nak pergi holiday dekat mana . dia tahu kita nak berholiday . tapi dia ingat kita pergi langkawi . hahahahahaha . dah nak pergi baru cakap pergi sabah .. flight kita actually pukul 7.50 pg on 1 hb tu .. so cerita dia memang tak tidur la kan .. 1 hb tu kan hari selasa .. so kita decide hari isnin kita pergi kelas pagi pastu tengahari balik kl .. ala shah alam - kl , tak jauh kan ..

bila balik rumah kita yang bawak barang sikit ni terus pindah barang dalam luggage besar .. pastu dalam pukul 2 pagi terus gerak pergi rumah makcik dekat kajang .. sebab rumah dia dekat dengan lcct . so siap2 dekat sana je la .. memang tak tidur sebab kena teman orang drive .. okayy lets start the journey . tapi ringkas aje la ye . maleh nak taip banyak-banyak .. nanti bosan pulak orang baca :p

1.10.2013
here we go ..  sampai lcct , makcik kita yang tolong check in .. pastu timbang beg bagai .. takut over 15kg .. sebab satu family 15kg limit .. kalau lebih kira duty pfttttt . sementara menunggu nak naik tu .. sesi bergambar sendiri pun bermula . hahaha


ni view dari side kita . im so amazed ^^ indahnya ciptaan ALLAH
my happiness ^^
sampai sana .. perkhidmatan waze di gunakan . hahahahaha . berguna si waze ni eh . tapi kita la kena handle si waze ni .. kitorang sewa homestay .. homestay apartment , memang awesome . homestay tu kat tuaran .. university apartment .. sampai kita rehat makan dan tidur zzzzz . hihihi . malam pergi makan dekat tanjung aru . okayy bab makan ni memang problem sikit . sebab tekak orang semenanjung takkan sama dengan orang sana .. tetiba phone kita *kring kring*
him : syaa
me : hai sayang ..
him : buat pe ?
me : makan .. sayang dah makan ?
him : sya makan apa kat sana ? makan kepala biawak eh ? monyet masak sup ?
me : kau kenapa sayang ? jangan kahwin nanti , kau yang makan benda tu . hahahahaha
si pakwe ni pun satu pasal . tunggu kahwin hari-hari saya bagi awak makan biawak ~ hahahahaha ^^ keseronokan bergurau dengan si pakwe ni buat hari-hari saya lebih indah .. cewaaaahhhh .. okay sambung . semua orang tahu kan .. kolagen rumpai laut tu sangat femes .. and actually kat sana lagi murah and original ..
so memang berbaloi beli kat sana .

2.10.2013
trip harini kita ke tip of borneo .. sementara tunggu ayah dengan pakcik pergi amek kereta lain .. kita yang di rumah ni mula rasa bosan dan nak selfie sendiri . acah-acah comel sikit . hahahahahaha okay tak sempat selfie dah kena turun .. tuaran - kudat lebih kurang 4 jam .. sangat lama woii .. tapi kita tak tidur sepanjang jalan .. sebab kalau tidur haukam nak menikmati suasana tempat orang .. hihi .
macam kat semenanjung takdo pisang . sampai kek sabah pun caghi pisang 


bila waze yang berkhidmat tu mintak kena rehat .. kita kena bergantung pada signboard .. hahaha dalam perjalanan tu .. pakwe kita kasi gambar ni ..


masa ni dia ada medspec . macam pameran final projek yang diorang buat camtu laaa . kita pun tak berapa pasti . cuma yang kita dia ada tunjuk-tunjuk final projek dia .. memang proud sangat tengok dia . kita tahu camne susah payah dia buat projek dia tu .. masa kita nak balik kl dari shah alam dia hantar gambor ni


me : hensem nya sayang
him : tengok la boyfriend sape
me : hee tapi nak ngorat yang lagi dua ketul tu boleh ?
him : penampar nak ?
hahahahaha so bila dia hantar gambar medspec tu .. kita cakap macam ni 
him : medspec hari ni
me : ni boleh tengok yang mana ni ?
him : haiiii laki sendiri pun tak kenal ke ?
me : hahahaha cemburu !!!

okayy sepanjang journey nak pergi kudat dia teman kita berborak . borak dari jarak jauh ~ hmpphh pun boleh kan .. pukul 4 baru sampai kudat .. yeyyyy tip of borneo ^^






nampak penhujung borneo malaysia di belakang kita ^^
3.10.2013
harini kita nak ke kundasang pulak . tidur dekat kaki gunung kaki . actually masa nak pergi ke kundasang tu kita dah rasa tak sehat .. tapi ku gagahkan jugak .. nak pergi kundasang dalam masa 2 jam cenggitu laa dari tuaran .. tapi jangan terkejut tengok rumah diorang dekat lereng bukit or tepi-tepi bukit . cuaca kat kundasang pun sangat sejuk . kan dah bawah kaki gunung kk .. 






lets camwhore together ..
sayur fresh kat kundasang .. so nak jimat . masak sendiri . sebab kitorang bermalam dekat kundasang satu malam .. memang sejuk . takyah mandi . air dia .. macam air batu siakkkk
4.10.2013
hurmmm jalan je dah semput apa ni .. hahaha kita semput sebab cuaca dia .. hahahaha . otw nak balik ke tuaran .. kita singgah tamparuli . naik la jambatan tamparuli tu .. pastu apa lagi berjoget la kau atas jambatan tu . hahaha . eh tak tak . nanti runtuh jambatan tu . jambatan tu usang je . buruk je . tapi taktahu apa yang unik sangat jambatan tu .. 

jambatan tamparuli (^.^)v



bila malam kita melawat pasar filipin lepas tu kitorang semua makan seafood .. udang bagai ~ hihihihi . esok pagi kang kita jugak laa yang dok bersin tak sudah ..

5.10.2013
okayy its time to say babai tu sabah .. nak balik kitorang pusing satu bandar kk .. lepas tu pergi picnic dekat tanjung aru .. 



kita nak rehat kejap . kejap lagi kita sambung cerita .. 

copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

2 comments:

mata cahaya kejayaan said...

wow.. bestnye dpt g sabah.. ain dh lama x g sana.. huhu btw done follow u sis.. ^_^

r.a.n.i.e.d.a said...

@mata cahaya kejayaan thanks follow . im done followback :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...