22 February 2013

steamboat-ing

assalamualaikum ..

joyah dapat menghabiskan sisa cuti dalam keadaan gembira sekali .. gila tak gembira .. keluar makan malam dengan si jantung hati bersama keluarganya .
him : sya .. mak ajak pergi steamboat malam ni . jom yang ..
me : nak pergi pukul berapa ..
him : lepas maghrib mak nak pergi da
me : nanti la sya confirmkan balik .
joyah ni bukan pesen yang suka sangat keluar malam . tapi sekali da dapat keluar tu .. haish tak ingat dunia la wei .. hahaha . mungkin joyah da biasa cara family joyah . anak polis la katakan . even takde family rules tapi take it as tradition .. kalau keluar malam takkan balik lebih dari pukul 11 malam . bila mak joyah balik ..
me : mak .. *senyum kelip-kelip mata*
mak : kau nak apa senyum macam tu ?
me : mak akir ajak keluar makan steamboat dekat danau kota malam ni ..
mak : eh ayah nak ajak keluar pergi popular .. belanja baucer kau tu
me : -.-
mak : hurm pergilah . tapi jangan balik lambat
me : * :) * hahaha
malam dalam pukul 8 lebih tu mak si boipreng ni datang area rumah joyah amek joyah . serius sangat best malam tu . mak dia siap cakap . makan bebanyak .. makan pepuas . hahaha . joyah ni kan pesen makan slow sikit . slow tu maksudnya kurang habit makan . pastu joyah ikut boipreng joyah pergi amek apa-apa yang patut . kitorang share berdua . sebab dia sangat memahami yang girlpreng dia yang kurus kering ni semangat makan sangat la kurang . haha . mana taknya . amek dua pinggan seafood yang mentah . tapi bila nak makan  . kongsi sepinggan . itu nama dia sharing :p ..


bila da terlalu kenyang .. si boipreng ni ajak joyah amek aiskrim . joyah nak amek chocolate . tapi da abes . pastu nak amek vanila sebab boipreng joyah suka vanila . habes jugak .. so joyah suruh si shahkhiran ni pilih je la mana-mana . rasanya tu je laa . joyah taklarat nak taip pepanjang . sebab joyah da draft entry ni . pastu busy masuk draft balik . pastu bila nak start balik . da larik idea .. tengok gambor aje laa *psstt .. beberapa orang cakap .. muka boipreng joyah macam ikram setia hujung nyawa tu .. :p

itu adalah KETAM MENTAH !!!









copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

1 comment:

Nurul Ain said...

sweettnya..
bertambah sweet dgn lagunya

http://www.ainahmad.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...