11 July 2012

tragedi 8 july

.salam.

dah lama sangat joyah tak hupdate kan . sekarang ni joyah da sibuk dgn esaimen .. serius esaimen joyah sedang melambak . okayy korang pejam mata .. bayangkan korang tengah duduk dalam bawah air terjum lepastu .. air terjun tu timpa korang .. itu la maksud joyah . giler drama kan . HAHA . ni cerita satu dalam seminggu . cerita wajib baca :)

korang .. joyah ada cerita kelakar dan berakhir dengan sedih .. sampai sekarang sedih lagi ni .. hari ahad haritu , joyah ada program kemahiran insaniah (KI) . KI ni every semester ada . and program TERWAJIB and TERBAHAYA . sebab kalau takdatang sure kena repeat . okayy sehari before program KI tu joyah balik kampung . sebab nenek joyah buat kenduri sambut puasa . lebih kurang cenggitu . so joyah kena balik kolej joyah pepagi ahad . ehemmmm joyah da pindah kolej baru :-) start new environment okayy . dapat sebilik dengan rehan .. seperti biasa pagi ahad joyah bangun siapsiap semua . sampai kat kolej . ayah joyah hantar . kemudian .. keluar je dari kereta tu joyah jatuh . sebab kain joyah tersangkut kat kereta . lagipun parking tu cam berbukit . joyah masa tersangkut tu .. joyah cuba bergerak ke depan , tak boleh jugak . lastlast . menyembah bumi la jawabnyaaa .. naseb baik takde orang . hehe
joyah : rehan .. aku jatuh kat bawah tadi . tengok kaki kain aku berlubang .
rehan : camne boleh jatuh . *control gelak*
joyah : *cerita sambil angkat kain* biru lutut aku
okayy tamat cerita pertama .. cerita kedua pulak .. hari jumaat baru ni joyah balik .. mula-mula pakwe joyah ni macam takboleh nak jemput joyah kat TBS . tetiba dia jemput joyah jugak . mestilah suka kan .. dia sampai je kat TBS tu .. joyah tengok kaki dia . gelak dulu puas-puas . selipar dia tetiba tercampak masa bawak moto . HAHA . gelak tak sudah la joyah time tu ..
joyah : apahal ni ..
boipren : entah laaaa . selipar tercampak kat highway . taktahu laa putus ke apa ..joyah : *nonstop gelak*
boipren : daaa cepat la naik . malu ni ..
okay sampai rumah joyah . letak barang pergi makan kejap . masingmasong bela naga dalam perut :-p .. tengah-tengah makan tu hujan .. tunggu la hujan reda .. baru balik . lepas da hantar joyah sampai rumah .. kali ni joyah taktahu apa masalah dia ni . joyah turun motor sembang kejap . dia bukak spek dia nak lap sebab kabur .. lepas tu .. camne motor tu boleh jatuh timpa joyah .. timpa paha joyah je laa . tapi biru jugak paha ni . sampai hari ni .. joyah bagitahu esok nya . saje je pun .

okay ini klimaks nya . macam biasa joyah akan balik melaka hari ahad . joyah selalu balik petang entah kenapa joyah beli tiket tengahari haritu . seperti biasa pakwe joyah akan hantar .. kemudian mak joyah buat rendang and joyah sempat rasa .. joyah pun bawak bekal . okay nak keluar rumah ni .. dada joyah dup dap dup dap .. pakwe joyah datang rumah joyah .. bawak joyah pergi cucuk duit jap . lepas tu sebelum gerak balik . pakwe joyah perasan joyah ikat helmet tak betul .. then dia ikatkan leklok . gerak laaaa . kat highway nak pergi TBS depan sikit tesco ampang .. BAPPPPPPP .. sepasang couple da terbaring kat tepi . okayyy itu kami . serius joyah tak tipu . kitorang eksiden motor dia gatal pergi cium bontot myvi . bila da terbaring tu .. alhamdulillah kitorang selamat .. mujur takde kereta belakang rempuh kitorang . kereta myvi masuk lane tak bagi signal .. so pakwe joyah da brek tapi still tak sempat .. tercium jugak . dalam kepala hotak time tu berserah je . da terbaring .. kitorang bangun . pakwe joyah tengok joyah dulu .. denga suara cemas ..
boipren : sayang okay ?
joyah : haaa okayy ?
boipren : sayang darah ni ...
tapi mata joyah da ke lain . tengok kaki dia dulu .. joyah just cedera kat tangan .. pergelangan tangan joyah luka teruk sebab nampak isi .. tangan joyah still bengkak sampai harini . pakwe joyah .. luka kat kaki dengan dagu dia .. nasib baik ada abang tu offer joyah dengan pakwe joyah untuk pergi hospital . kitorang pergi hospital ampang .. joyah naik kereta , dia naik motor . follow abang yang bawak dari belakang slowslow.

hari kejadian

terima kasih hospital ampang

setelah 2 hari ..

nampak tak isi tu . dokter taknak jahit . lepastu mc pun tak bg . da mintak ..tapi taknak bagi . pakwe joyah dapat mc 2 hari . joyah balik melaka lepastu .. cerita kat rumet ngan rumet bilik lama . okayy joyah sentap . sebab joyah baru eksident . still terkejut , still in shock , trauma .. sampai sekarang .. diorang marah joyah .. naseb baik junior joyah tu .. bagi semangat kat joyah .. tapi joyah fobia naik motor , myvi pun . tapi ALHAMDULILLAH pakwe joyah tak kena apaapa tindakan .. owner myvi tu kena saman . sebab tak bagi signal . kalau tanya joyah apa yang jadi . joyah tak ingat pape daaa . joyah ingat bunyi BAPPPPPPPP dan kitorang terbaring daaa .. pakwe joyah buat report .polis tu boleh cakap .. *firstime dengar eksident motor kat situ selamat* choiiiiiiiii

maaflahh kalau ada typo . tangan joyah masih saket . dan joyah perlu rehatkan tangan . tangan still saket . tulis susah . nak bengkok pun susah sikit .. terima kasih kat rehan sebab jaga joyah time joyah saket . adesss

kbai
*nak cuci luka*

copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

2 comments:

Phat said...

moga cepat sembuh

ainun said...

hati-hati di jalan raya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...