23 April 2012

.kerana cinta yang ditunggu.

.salam.

joyah nak share satu cerita yang agak sedih . okayyy every couple mesti nak kisah cinta diorang berakhir sampai hujung nyawa . erm tipulah kalau .. bercinta takde niat camtuh . sedangkan couple baru dua hari da berangan nak kahwin . inikan couple yang da declare bertahun-tahun . sebab joyah pun mengharapkan yang sama dengan pakwe joyah . erm joyah rasa .. joyah takpernah pun kan sebut nama pakwe joyah .. nama pakwe joyah MUHAMMAD SHAHKHIRAN a.k.a buncit ... HAHA . okayy back to topic . tapi cerita ni bukan joyah punya cerita .. seorang kawan joyah ..

ermmm .. kawan joyah ni .. dah lama gila joyah tak jumpa .. lepas tu barubaru ni kitorang tercontact .. dia whats app joyah .. dia story dengan joyah .. dia dah lama gila minat dekat sorang perempuan ni . kawan joyah ni umur dia 23 tahun . dia da meluahkan perasaan dia dekat perempuan tuh . perempuan tuh setuju . tapi dia hanya akan accept kawan joyah ni 10 tahun lagi . lagipun perempuan ni memang suka jugak dekat kawan joyah ni .

okayyy baru-baru ni . diorang hari-hari berjumpa .. even dalam 10 tahun tu .. apa yang sedihnya .. bila kawan joyah ni nak buat surprise .. surprise untuk propose perempuan tuh . tapi sebaliknya .. kawan joyah yang tersurprise .. bila perempuan tu kata .. '' awakk tolong designkan pelamin saya '' kebetulan kawan joyah .. kerja designer . of course laaaa hati kawan joyah ni hancur .. 10 tahun menunggu .. tapi macam ni akhirnya .. mungkin sebab 10 tahun tu macam-macam berubah . tapi dia taknampak . sebab bila hari-hari jumpa .. perubahan lansung taknampak ..

yang sedihnya .. kesemuanya stuff hantaran yang da siap beli .. dia bagi adik dia . hurm .. yang perempuan ni pulak nak kahwin dengan kawan baik office dia . yang kebetulan anak bos . disebabkan rasa hormat .. dia sendiri mengundur diri . dan rela hati mendesignkan pelamin diorang .. sumpah sadis .. bila segala angan-angan  dalam perkahwinan impian diorang .. terlerai macamtu je . perkahwinan impian diorang tu jadi perkahwinan perempuan tu dengan kawan baik kepada kawan joyah ni . joyah cuma assume yang sesuatu da berlaku dalam 10 tahun . kalau tidak , takkan semua ni jadi . tapi orang kata .. jangan menuduh . hanya ALLAH saja tahu kenapa dia berubah dengan cepat . joyah sallute kawan joyah .. dia kuat . dia boleh face benda ni . tenang gila .

bila joyah cerita dekat buncit sayang . dia salahkan perempuan .. erm tak semua perempuan kejam . dan tak semua lelaki kejam . ingat jangan sesekali mainkan perasaan orang lain . kerana perkara tu akan terkena batang hidung sendiri .. padan mukaaaa .

kbai ..

copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

1 comment:

zaril said...

Yup bukan semua lelaki sama.. salam kenal..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...