17 January 2012

.zaman budak-budak *trend dulu.

.salam.

barubaru ni sye dapat baby baru . err bila pulak sye pregnant ? kahwin pun belom kan . sye baru dapat baby yang pangkat nya hanya anak buah sye je .. wewitt comel gila eh . baby girl nama dia . NUR INSYIRAH NADIA .. pastu sye tanya mama baru ni .
sye : kak win , kenapa nama anak kau ni panjang sangat
kak win : TREND
pastu sye terpikir la jugak . trend ke nama pepanjang cenggitu kan . pastu sye ingat balik trend sye zaman dulu .

1. dulu kalau pakai tudung mesti pakai tudung yang kecik tu pastu ikat riben . tak payah nak pakai brooch . 
    pastu pergi mengaji , pakai baju kurung . tapi serabot je HAHA .

2. pastu dulu suka sangat kumpul pemadam yang ada gambar kartun . yang bawah dia warna hijau . pastu
    kumpul reramai . meh lawan pemadam . sape kalah pemadam die kena rampas .

3. dulu mana ada duit nak beli patung barbie doll , bear yang besar gedabak tuh .. kecikkecik dulu main anak
    patung kertas je tau .. sebab yang tu je mampu beli bebanyak . satu tupperware tu isi la bebanyak .

4. lepas tu kecikkecik dulu duit belanja sekolah agama 30 sen . untuk sekolah kebangsaan RM 1 je . hurm 
    walaupun tak cukup tapi sye buatbuat cukup . sebab tak berani nak mintak lebih .

5. dulu kecikkecik mana ada ps psp ni . yang ada hanya BRICK GAME yang ada bunyik tu .

6. masa kecikkecik dulu , main kahwinkahwin . lagi seronok kalau kita dikahwinkan dengan orang yang kita 
    suka dulu . sumpah kelakar . *senyum sorang*

7. dulu kecikkecik , selalu jadi tak setia . kuikui . yela zaman budakbudak . kejap suka kat A pastu esok  
    pulak suka kat B . pastu main suratsurat cinta la konon . padahal ...... umur pun tak matang . akil baligh  
    pun tidak . ada hati nak bercinta .

8. trend dulu beg sekolah tu bentuk segi empat . pastu ikut kawan . nak jugak pakai beg roda . hehe

9. pastu setiap kali nak mula sesi sekolah yang baru . malam tido awal kalau boleh pukul 8 tu nak tido da . 
    tapi sekarang nak suruh budak kecik tido pun payahhh -______________-

10. pastu bab kasut . nak yang ada lampulampu . kartun favourite kononnye power rangers la , sailormoon la,
      sakura la ......

kalau da budakbudak tu .. memang budakbudak . sumpah rindu gila zaman bebudak cam dulu .
kbai .

copy paste are not allowed . be yourself . thanks for read this entry

2 comments:

Shafiq said...

Teringat Plak Zaman Kecik2 Dlu..

shafiqhashim.blogspot.com

IEQAH said...

alamak..teringat pulak zaman dedulu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...